[SCL169] Čopor - Pretvaram Osjećaje U Stihove

Catalog #: SCL169
Artist: Čopor
Tile: Pretvaram Osjećaje U Stihove
Released: 29.08.2015
Genre: Freakfolk, Blues
Format: Album
Tracks: 08
Run time: 55:56
Barcode: 5054316444244
License:Лицензия Creative Commons
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution-ShareAlike» («Атрибуция — На тех же условиях») 4.0 Всемирная.



Information:
Novim albumom "Pretvaram osjećaje u stihove", Čopor nastavlja svoje začudno putovanje. Ambijentalnim mračnim improvizacijama u kombinaciji sa zvucima koji nas svakodnevno okružuju u prirodi i predmtima kojima se koristimo u svakodnevnom životu stvara atmosferu nadrealnog svijeta a stihovima koje izgovara ponire u dubine podsvijesti i izvlači na površinu sve potisnute strahove, frustracije, melankoliju ali i traži put do ljubavi, nade i svijetla. Putujmo zajedno...

In media:
Roberto Vodanović dobro je poznat sličnim konceptualnim umjetnicima i entuzijastima koji vjerno prate stanje i zbivanja na nezavisnoj kantautorskoj sceni, koja nije toliko dostupna širokoj publici, prvenstveno zato što u ovom valu nezavisnih umjetnika i pjesnika teško da ćete pronaći lake tonove ili stihove koji će svima pasati. Rijetki su od njih uspjeli doprijeti do većih razmjera poput Damira Avdića, a možda je i bolje da je ovakva situacija, ne baš možda po kantautore, ali sve to dobiva na posebnoj mističnosti koja se može razotkriti samo ukoliko prisustvujete njihovim koncertima ili ako pronađete njihove pjesme u moru ostalih nametljivih pjesama. Upravo zato je Roberto Vodanović Čopor ono što se na hrvatskoj glazbenoj, ali i književnoj sceni može nazvati čistom iznimkom. Koliko god htjeli, jednostavno ćete teško ili uopće nećete moći preslušati neke njegove pjesme do kraja, što je potpuno razumljivo, jer je riječ o improvizaciji koja je naizgled snimljena na kvalitetnijem diktafonu, gdje se izmjenjuju snimljeni efekti, zvuk gitare i Čoporov glas koji ponekad veoma samrtno izgovara svoje stihove, čiji razmak između dvaju izgovorenih stihova zna trajati i po više minuta. Takvo se nešto otprilike može čuti na njegovom albumu Pretvaram osjećaje u stihove. 

Credits:
Music by Roberto Vodanović

Booklet by Maksim Parasjukov

Commercial release:
It will be available 18.09.2015
iTunes, Amason, Google Play,
Spotify, Deezer, Rdio, eMusic,
WiMP, Music Unlimited,
XBOX Music, MixRadio,
Juke mymusic, Shazam

Recording information:
Discogs | Musicbrainz





Tracklist:

Stream Playlist

01. - To Nije Tanja
02. - Mreža Od Krvi
03. - Sam
04. - Ulice Su Daleke
05. - Kasni Nočhi Sat
06. - Prije Mnogo Godina
07. - U Jednom Trenutku Života
08. - Svi Gradovi

Cover
Booklet

Download Digital Single:
FLAC | MP3 320 | OGG

About Čopor:


Some time ago I was a little more informed about Robert Vodanović, poet and musician who is hiding under the stage name pack, and also the founder of the independent label Lair records. The pack is a one-man band project, which is based on the spoken word, songs and readings which include an electric guitar and various noises and sounds of nature. The sound that would characterize the project, as it says in the author's Bandcamp is improvised dark-folk, ambient spoken-word "blues", as the blues actually heard on the basis of one guitar and voice distinctly secondary.